Bön i nöd

Hur ber man i nöd? Hur ber man om hjälp?

Ibland händer det oväntade saker i livet. Även som kristen ska man be om hjälp. Men hur kan man be om hjälp?

Bön i nöd

Bibelvers om bön i nöd: 

 •  Jonas 1:1-3: Herrens ord kom till Jona, Amittajs son. Han sade: "Stig upp och bege dig till Nineve, den stora staden, och predika mot den, ty deras ondska har kommit upp inför mitt ansikte." 3 Men Jona steg upp för att fly till Tarsis, bort från Herrens ansikte.
 • Jonas 1:15: Sedan tog de Jona och kastade honom i havet. Då lade sig havets raseri.
  Jonas 1:1-2: Men Herren sände en stor fisk som slukade Jona, och han var i fiskens buk i tre dagar och tre nätter. 2 Och Jona bad till Herren, sin Gud, i fiskens buk. 3 Han sade: "Jag ropade till Herren i min nöd, och han svarade mig. Från dödsrikets buk ropade jag på hjälp, och du hörde min röst.
 • Matteusevangeliet 12:40 SFB98 Ty liksom Jona var i den stora fiskens buk i tre dagar och tre nätter, så skall Människosonen vara i jordens inre i tre dagar och tre nätter.
 • Psaltaren 86:1-3: En bön av David. Herre, vänd ditt öra till mig och svara mig, för jag är svag och fattig. 2 Bevara min själ, för jag är trogen. Du är min Gud, fräls din tjänare som litar på dig. 3 Förbarma dig över mig, Herre, för jag ropar till dig dagen lång.

Hur ber man i nöd?

 • 1. Be om omvändelse
  • Jonas 1:3: Men Jona steg upp för att fly till Tarsis, bort från Herrens ansikte
   1 Johannesbrevet 1:9: vi bekänna våra synder, så är han trofast och rättfärdig, så att han förlåter oss våra synder och renar oss från all orättfärdighet.
 • 2. Be om Guds nåd
  Jona 1:4 Men Herren sände en stark vind ut över havet, och en våldsam storm uppstod och skeppet var nära att krossas.
 • 3. Be om att du ska se ljuset i ditt liv
  Jonas 1:1-2: Men Herren sände en stor fisk som slukade Jona, och han var i fiskens buk i tre dagar och tre nätter
  Matteusevangeliet 12:40 Ty liksom Jona var i den stora fiskens buk i tre dagar och tre nätter, så skall Människosonen vara i jordens inre i tre dagar och tre nätter
  Jonas 8:12: »Jag är världens ljus. Den som följer mig skall inte vandra i mörkret utan ha livets ljus.
 • 4. Bön om en ny riktning i ditt liv
  Jonas 1:1-2: Och Jona bad till Herren, sin Gud, i fiskens buk. 3 Han sade: "Jag ropade till Herren i min nöd, och han svarade mig. Från dödsrikets buk ropade jag på hjälp, och du hörde min röst.
 • 5. Be om uppståndelse i ditt liv
  Jonas 1:11: Och Herren talade till fisken och den kastade upp Jona på torra land.

Hjälp oss at nå flera människor med budskapet om Jesus

Rhemaweb behöver all hjälp vi kan få:

Swish: 123 181 96 89

Kontonummer: 8327-944 384 0260

Telefon: 08-7519 809

Mobil: 073-71 80931

 
Don't have an account yet? Register Now!

Sign in to your account